Alí os monitores nos explicaron todo referente as técnicas de pesca nas nosas rías, as redes, as nasas....
Un mariñeiro chegado a terra nos ensinou un pulpo acabado de pescar.
Máis tarde nos diriximos o Museo de Salazón, para ver as antigas fábricas de salgadura, situado en Punta Moreiras.
Alí observamos donde salgaban as sardiñas e nos explicaron que eran as mulleres quen facía o proceso de salazón.
Todos estamos dispostos a ir de pesca pola nosa ría.
Tamén no museo había diferentes coleccións de pesca, e motores mariños.
Un sinfín de cunchas de navallas, mexilón, ameixa,.....
E os materiales que se realizaban para mariscar.
Os antigos motores mariños.
Tamén había unha exposición das colareiras do Grove.
E para merendar e degustar os alimentos do mar, nos prepararon unha riquísima merenda mariñeira, a base de eses produtos.
Despois da merenda se sortearon 3 camisetas -" Do sabor da aventura ". e nos obsequiaron a todo@s cunha visera , a continuación nos esperaban no acuario.
Para ver os diferentes peixes que alí se atopan.
Pudemos observar a boca dun tiburón, a gran escala.
As raias nadaban a gran velocidade.
Coa visita o Acuario coñecemos o valor ecolóxico das riquezas naturais das nosas rías, e a importancia de non contaminar o fondo do mar con restos de lixo para que as especies mariñas poidan vivir para conservar a especie, sargo, maragotas, sardiñas,polbos, raias,fanecas, xurelos,moluscos e crustáceos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario